Avonturen in de Stad: Onze Top 10 Bestemmingen voor een Stedentrip

 

European city breaks

 

Moet je nodig even aan de dagelijkse sleur ontsnappen? Pak dan je rugzak en kies voor avontuur tijdens een Europese stedentrip in een van onze top 10 bestemmingen.

Als je niet het type bent dat graag ontspant aan het zwembad, wat vind je dan van het alternatief van een spannend zomers avontuur ergens buiten? Of je nu gaat interrailen, op een budgetvriendelijke manier Europa verkent of eerste klas reist, er zijn 51 unieke en opwindende hoofdsteden waaruit je kan kiezen. Elke daarvan biedt erg veel leuke activiteiten die je binnen en buiten kunt doen.

Pak je reisrugzak, toilettas en een paar comfortabele sandalen en lees verder. Wij kozen onze top 10 Europese bestemmingen om je te inspireren.

 

Rome

 

Deze magische stad is zeker niet in één dag gebouwd, dus verwacht ook niet dat je alles binnen 24 uur hebt verkend! Als je zorgvuldig plant, zou een lang weekend net voldoende moeten zijn om de belangrijkste plekjes te bezoeken en tegelijkertijd wat van de relaxte sfeer op te snuiven.

Niet te missen: Een tripje naar het oude Colosseum mag niet aan de lijst van elke bezoeker aan de stad ontbreken. Dit prachtige monument werd gebouwd met de mankracht van duizenden slaven en zo ontworpen dat er ongeveer 50.000 toeschouwers binnen zouden kunnen. Het is absoluut een unieke ervaring om mee te maken, maar wees gewaarschuwd: tijdens hartje zomer is het er hartstikke heet.

Parkje doen: Villa Borghese Park is niet het grootste park van Rome, maar zeker de meest centrale en een mooie plek om even je super comfortabele Timberland Flyroam sneakers uit te testen! Als je moe bent, kan je even een pauze nemen in de Galleria Borghese, een kijkje nemen in de kinderbioscoop of gewoon ontspannen in de zon met een picknick. Bellissimo!

Cafécultuur: Wip even binnen bij Café Colbert in Villa Medici voor een heerlijke lunch en een spectaculair uitzicht.

 

 

Parijs

 

Denk je dat je Parijs al kent? Nee hoor! Er is altijd wel iets nieuws en spectaculairs te ontdekken in de Stad van de Liefde, of het nu om een ​​nieuwe tentoonstelling, bar, marktje, binnenplaatsje of tuin gaat.

Niet te missen: Het prachtige Musée D'Orsay dat ligt op de plek van het oude treinstation Gare d’Orsay in belle epoque stijl. Hier vind je één van ’s werelds grootste collecties aan impressionistische en post-impressionistische kunst. Er is bovenop nog een leuk café.

Wanneer de nacht valt: Als je schaatskunsten niet al te geweldig zijn, begin dan maar vast te oefenen! Eén van de spannendste manieren om Parijs ’s avonds te verkennen is wel samen met de lokale schaatsers. De Pari-Roller website vertelt je waar ze zullen afspreken.

Avonturen op de rivier: Ontsnap even aan de drukke straten en maak een ontspannen cruise op de Seine. Een ontspannende manier om de beroemdste bezienswaardigheden van de stad te ontdekken, waaronder de Eiffeltoren en de Notre Dame kathedraal.

 

Praag

 

De stad die bekend staat om de schilderachtige geplaveide straatjes en indrukwekkende barokke architectuur heeft nog veel meer te bieden, naast geweldig bier! Om het beste uit je weekendje te halen, kan je best gezellig wat ronddwalen.

Niet te missen: Een wandeling langs de Karelsbrug in het oude stadscentrum is echt genieten. De stenen loopbrug biedt een geweldig uitzicht op de Praagse Burcht en staat vol met straatmuzikanten en 30 heilige standbeelden.

Op je fiets: Beleef de indrukwekkende architectuur van Praag en beroemde bezienswaardigheden per fiets tijdens een rondleiding. Neem je omgeving in je op en verken de schilderachtige zijstraten. Vergeet onderweg niet te stoppen bij een van de vele bars en cafés die de stad rijk is.

Batterijen opladen: Even rustig zitten met een heerlijke cocktail in de Hemingway Bar in de oude stad. Dit sfeervolle plekje bestaat volledig uit luxueus donker hout en comfortabele lederen fauteuils.

 

Venetië

 

Ondanks het feit dat duizenden toeristen er het hele jaar door de stad binnenvallen, behoudt deze prachtige stad aan het water haar tijdloze charme en op één of andere manier ben je nooit ver weg van een afgelegen steegje.

Niet te missen: De Peggy Guggenheim Collection bevindt zich in het voormalige huis van de Amerikaanse verzamelaar. Deze herbergt haar persoonlijke verzameling van waardevolle kunst en het huis heeft ook een bijzonder betoverende beeldentuin.

De straat op: Steek een paar Timberland Sensorflex schoenen in je bagage die je helpen om over de kasseien te navigeren. Wanneer je in deze stad bent, gaat het erom te wandelen en niet te stoppen, tenzij voor een subliem bordje pasta en een lekker frisdrankje om terug op krachten te komen. Rondkuieren is de manier om deze fantastische stad en al haar kronkelende straatjes en verborgen kanten te ontdekken.

Watertaxi: Vermijd de drukte en neem een ​​Privé Watertaxi terug naar de luchthaven. Super relaxte VIP-manier van reizen.

 

Florence

 

Ervaar je eigen mini-renaissance in deze prachtige stad die bekend staat om haar cultuur. De Toscaanse hoofdstad heeft eindeloos veel dingen om te doen, te zien en te eten, dus doen.

Zeker bezoeken: Nadat je Michelangelo's David in de Galleria dell'Accademia van alle kanten hebt bewonderd, bezoek dan zeker een van de fantastische openluchtmarkten in San Lorenzo of Piazza del Mercato om te shoppen op z’n Italiaans.

Terug in de tijd reizen: Op slechts enkele kilometers van het centrum van Florence vind je de archeologische site Fiesole, vol met ruïnes van oude theaters, badplaatsen en begraafplaatsen. De bezienswaardigheden zijn spectaculair, maar het kan er erg warm worden tijdens de zomer. Neem voldoende water mee en draag schoenen die licht en comfortabel zijn. Een paar sneakers is hier ideaal voor.

Zoet tussendoortje: Hou je suiker op peil in een van de beste ijssalons van de stad: Perche No. Het honingijs met sesam is overheerlijk.

 

Barcelona

 

Zon, zee en cultuur – deze stad heeft het allemaal. Als je van opvallende straatkunst, heerlijk eten en voetbal houdt, dan ben je op de juiste plek.

Niet te missen: Plan zeker een bezoekje in bij een van ’s werelds bekendste voetbalstadions. Voetbalfans kunnen langsgaan bij Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona, dat op een kort metro ritje van het stadscentrum ligt.

Boottochtje doen: Neem je bootschoenen en huur een krakende roeiboot in het Parc de la Ciutadella. Als je klaar bent met luieren op het meer, kun je de perfect onderhouden gazons, schaduwrijke wandelpaden en siertuinen verkennen. De prachtige waterval is een echt hoogtepunt.

Duik erin: Ga eens langs bij de oude Aire Baden van Barcelona om na een dag wandelen je pijnlijke gewrichten te helpen ontspannen. Kies uit zout water, ijskoud of heet water, of een bubbelbad.

 

Amsterdam

 

Je kunt best veel gedaan krijgen tijdens een stedentrip naar Amsterdam, als je een goede fiets en veel energie hebt! Van monumenten en oude meesters tot straatmarkten en trendy restaurants, deze grachtenstad heeft voor elk wat wils.

Niet te missen: Beginnende artiesten moeten zeker binnenspringen bij het Museum het Rembrandthuis. Kijk eens rond in het huis waar Rembrandt gewerkt en geleefd heeft tijdens de 17e eeuw en leer alles over zijn meesterlijke technieken.

Cruise per kajak: Fietsen is misschien wel de populairste manier om door de stad te navigeren, maar kajakken is een superleuke manier om de kanalen te ontdekken. Heel wat bedrijven bieden begeleide kajaktochten, maar als je zelfverzekerd bent, kan je een kajak huren en op soloavontuur gaan met waterdichte schoenen.

Kaas boven alles: Als je honger hebt, ga dan naar de Singel om authentieke Nederlandse kaas te kopen bij één van de verkopers op de straat.

 

Berlijn

 

Zonnig in de zomer en ijskoud in de winter, de Duitse hoofdstad heeft talrijke opties voor binnen en buiten die zelfs de meest avontuurlijke reiziger bezig kunnen houden.

Niet te missen: Een eerste trip naar Berlijn is niet compleet zonder een bezoek aan het Monument van de Berlijnse Muur. De East Side Gallery is het langst overgebleven deel van de Berlijnse Muur en is versierd met het werk van meer dan 100 artiesten uit meer dan 20 landen.

Akelige avonturen: Spreepark, ooit het enige pretpark in de DDR, werd in 2002 verlaten achtergelaten. Bezoekers kunnen nu te voet een georganiseerde toer volgen en zo de verlaten ritjes en overgroeide attracties bezoeken.

Ontspan met een goed boek: In café Buchkantine serveren ze boeken met de koffie. Er bestaat geen betere therapie na een drukke dag toerist wezen in de stad, toch?

 

Milaan

 

Milaan is een stad boordevol kunst, mode, geschiedenis en overheerlijk eten, dus het verbaast je waarschijnlijk niet dat het een echte hotspot blijft voor bezoekers.

Niet te missen: Geniet van een van Leonardo Da Vinci's meest iconische kunstwerk. Het Laatste Avondmaal vind je in de Santa Maria Delle Grazie. Let op, tickets op voorhand boeken is aan te raden.

Ontmoet de lokale bevolking: Hoewel het zweet je waarschijnlijk niet snel zal uitbreken, is een spelletje Bocce een leuke manier om buiten tijd door te brengen in Milaan en de lokale bevolking te leren kennen. Bocce clubs waren vroeger vooral voor gepensioneerden, maar tegenwoordig zijn meer en meer jongeren aangetrokken door deze relaxte retro sport. La Balera dell’Ortica is een ideaal plekje om een spelletje te spelen.

Drink in stijl: The Botanical Club serveert lekker eten en heerlijke gin-cocktails in een super stijlvolle setting, waardoor het een perfecte pitstop is.

 

Kopenhagen

 

Wist je dat Kopenhagen onlangs werd uitgeroepen tot één van de gelukkigste steden ter wereld? Voor een weekendje vol plezier, eten en cultuur, ben je aan het juiste adres.

Niet te missen: Het Slotsholmen Eiland, omringd door grachten, was oorspronkelijk het kloppende hart van de stad en is nog steeds de thuisbasis van de beurs en het parlement. Bezoekers kunnen een rondleiding boeken.

Fitnessen in de stad: Konditaget Lüders is een recreatieruimte bovenop een parkeergarage met meerdere verdiepingen in de Nordhavn-wijk van Kopenhagen. Deze alternatieve plek in de stad is toegankelijk voor iedereen, inclusief de plaatselijke fitness fanaten die graag een indrukwekkend uitzicht op de haven hebben tijdens hun training.

Ontspannen maar… Met koffie en cake in La Glace, de oudste patisserie van Kopenhagen, die in 1870 werd opgericht.

 

Londen

 

Om het beste van Londen te zien, blijf je bij voorkeur weg van de georganiseerde toeristen tours. De mooiste plekjes kom je vaak toevallig tegen. Dus, pak die kaart en je stevigste paar sneakers.

Niet te missen: De musea. Natuurlijk zal je er heel wat toeristen tegenkomen, maar de lokale bevolking houdt er ook van. Je kan uren doorbrengen in de Tate Modern aan de Bankside, waarvan het gebouw een omgebouwde elektriciteitscentrale is. Na je bezoek kan je meteen van daaruit een gezellige wandeling aan de Thames doen.

Drukte op de markt: Londense straatmarkten zijn wereldbekend en er zijn er heel wat om uit te kiezen. Veel om uit te kiezen. Een van de hoogtepunten is Borough Market, in de buurt van de London Bridge, met een ruime keuze aan streetfood, fruit en groenten. Ga daarna naar het westen van de stad om de A-listers te spotten op Portobello Road in Notting Hill – het is ook een populair plekje voor coole, vintage aankopen.

Eten in het donker: Bij Dans le Noir in Clerkenwell eet je je maaltijd in volledige duisternis. De smaak, geur en textuur van het eten staan centraal in dit merkwaardig restaurant. Het is een leuke ervaringen en als je morst, weet niemand het.

 

Edinburgh

 

Wist je dat de Schotse hoofdstad op zeven heuvels is gebouwd? De intrigerende combinatie van middeleeuwse kronkelende straatjes en Georgiaanse architectuur de moeite voor stadswandelaars.

Niet te missen: Thee en cake in The Elephant House op George IV Bridge. Misschien inspireert het je om een ​​meesterwerk te schrijven? De achterkamer van dit café, met uitzicht op Edinburgh Castle, is naar verluidt de plek waar JK Rowling haar eerste Harry Potterboeken schreef.

Bezoek de vulkaan: Arthur's Seat, in het midden van de stad, is eigenlijk een vulkaan die 340 miljoen jaar geleden uitbarstte. Nu is die echter inactief, dus verwacht geen lavastromen. Grijp je Timberland laarzen en maak de tocht naar boven voor een fantastisch uitzicht op de stad.

Spookachtige tochten: Spring op de spookbus voor een huiveringwekkende tour die de spookachtige kant van Edinburgh toont. Je zult alle populaire toeristische bezienswaardigheden zien en meer te weten komen over de verschillende geesten en spoken die in de stad wonen.

Timberland creëert mode voor avonturiers in de stad, voor welke Europese bestemming je ook kiest. Bekijk onze collecties voor mannen, vrouwen en kinderen: comfortabele, stijlvolle collecties die altijd en overal prima met je meereizen.