Moet je je bootschoenen met sokken dragen?

brown-timberland-boat-shoes

 

Bootschoenen zijn al jaren even populair in winkelstraten als in vissersdorpjes. Ze zijn perfect voor de zomer en geven een relaxte en preppy look aan je smart casual outfit die geschikt is voor elke gelegenheid; van bruiloften tot festivals. Maar hoe populair ze ook zijn, het blijft soms moeilijk om te weten hoe je ze nu juist moet dragen. Hoe casual zijn ze nu precies? Draag je ze zonder sokken of laat je je sokken juist opvallen? Hier beantwoorden we al je vragen over bootschoenen.

 

Draag je sokken met bootschoenen?

Bootschoenen zijn comfortabel en luchtig en zijn ontworpen om gedragen te worden zonder sokken. De meeste mensen houden hun enkels dan ook bloot door korte sokken te dragen die niet zichtbaar zijn wat zorgt voor een klassieke maritieme look. Als je echter voor een preppy look uit de jaren 80 gaat, maken sokken en bootschoenen zeker deel uit van je outfit.

white-timberland-logo-socks

 

Als je leer wilt dragen en je zorgen maakt om dit zonder sokken te doen, probeer dan iets meer casual, zoals een paar lichte canvas bootschoenen. Ze hebben een onmiskenbaar relaxte uitstraling en je zult je veel meer ontspannen voelen.

Als je het niet prettig vindt om schoenen zonder sokken te dragen, of als je gewoon een extra laagje wilt om hygiënische redenen, dan kun je altijd een paar no-show sokken of liner sokken dragen. Zorg er wel voor dat de kleur van de sokken ongeveer gelijk is aan de kleur van de buitenkant of voering van de schoen, omdat ze mogelijk nog steeds zichtbaar zijn vanuit bepaalde hoeken. 

black-timberland-logo-socks

 

Zoals eerder aangegeven zijn er een paar stijlen waarbij je bootschoenen kunt combineren met sokken. Een goed voorbeeld hiervan is de jaren 80 look waarbij sokken prominent aanwezig zijn in combinatie met enkellange broekspijpen. Een relaxte academische look, met loszittend jasje en broek, doet het ook goed met bootschoenen en wollen sokken. Zorg er in beide gevallen wel voor dat je goede sokken draagt - een oud, versleten paar werkt niet.

 

Kan je bootschoenen dragen bij een spijkerbroek?

Bootschoenen en jeans passen perfect bij elkaar. Als je voor een maritieme look gaat, draag dan een kortere spijkerbroek of rol de onderkant op om je enkels en een deel van je onderbenen te laten zien. Skinny jeans combineren ook goed; zij geven een mooi silhouet dat de vorm van de schoenen goed accentueert. 

 

Als er één regel is voor de combinatie van bootschoenen en jeans dan is het wel om glimmend leer te vermijden omdat dit er onevenwichtig uit kan zien. Een blauwe spijkerbroek combineert altijd goed bij een paar matte, bruine bootschoenen, maar probeer lichte spijkerbroeken (met uitzondering van lichtblauwe spijkerbroeken) te combineren met een blauw paar. Als je een zwarte of donkere indigo spijkerbroek draagt dan kun je het beste kiezen voor donkere bootschoenen in zwart of  marineblauw .

 

Zijn bootschoenen cool?

Als je het over een koele temperatuur hebt, dan is het antwoord ja, vooral als je ze zonder sokken draagt. Als je met cool 'modieus' bedoelt dan is het antwoord nog steeds ja! Bootschoenen zijn tijdloze klassiekers die in elke zomergarderobe thuishoren.

 

Door hun lage zijkanten en de optie om ze zonder sokken te dragen, zijn bootschoenen perfect voor de zomer. Ze zijn luchtig en je kunt je voeten vrij bewegen wat voor een natuurlijke ventilatie zorgt die ideaal is bij warm weer. Bij elke stap zorg je zelfs voor nog meer luchtcirculatie.

brown-timberland-boat-shoes

 

De look doet je denken aan een relaxte levensstijl door de associatie van de schoenen met zeilen, het leven in de jachthaven en dagenlang chillen in de koele zeebries. Het is een stijl voor iedereen, of je nu voor een preppy look gaat of een formele look met stijlvolle vrijetijdskleding wilt combineren. Draag je chino’s met een poloshirt en een blazer en de look is helemaal compleet.

 

Zeelucht zonder zeebenen

Jij bent misschien het type dat altijd moeiteloos cool is, maar met bootschoenen scoor je gegarandeerd: je bent klaar voor de zomer en zelfs in vrijetijdskleding blijf je stijlvol. Bootschoenen geven je de juiste look op een presenteerblaadje. Vergeet alleen niet om je sokken in de haven te laten, tenzij je voor een specifieke look gaat; en kies zelfs dan de juiste sokken - een oud paar werkt niet.

 

Related Content