Ter inspiratie: vakantiemode uit de hele de wereld

 

Timberland footprint in the sand

 

Vakantietrends voor de zomer komen en gaan, maar wereldwijd zijn er enkele universele stijlen die gewoon nooit uit de mode raken.

Enkele tijdloze trends zijn klassiekers, waar je ook bent. Trends voor de zomervakantie komen en gaan, waar je ook vandaan komt, maar er is een aantal universele mode-items dat de tand des tijds doorstaat.

Geen reden meer om je tas vol te proppen dus. Wij maakten een overzicht van onmisbare vakantiespullen voor op reis deze zomer.

 

Stijlvolle sneakers

 

Met zorgvuldig gekozen, stijlvolle sneakers kun je makkelijk licht reizen. Dat komt omdat je ze met zowat heel je garderobe kunt combineren;  van een stijlvolle chino-broek tot een meer casual en relaxte cargo short. In combinatie met je favoriete zomerjurk zien ze er ook super stijlvol uit. De Kiri Up Sneaker is één van onze favoriete reisgenoten. Niet enkel een prachtig accessoire bij een zomerjurk, door de tweedelige EVA-tussenzool biedt elk paar maximaal comfort... Erg handig als je van plan bent om je vakantiebestemming te voet te verkennen!

 

Sandalen met bandjes

 

Of het nu gaat om killer hakken, stevige sleehakken of comfortabele ballerina’s, sandalen met bandjes mogen zeker niet ontbreken in je vakantiekoffer. Comfortabele sandalen voor mannen en vrouwen in leer zijn meestal de beste optie, omdat deze sandalen je voeten koel houden op warme dagen . Ons Ortholite-assortiment is ideaal door de comfortabele inlegzolen en unieke vochtregulerende technologie. Nog een tip? Verwen jezelf met een pedicure voordat je je nieuwe zomerschoenen aantrekt. Als je met je tenen wilt pronken, hebben ze misschien eerst wat liefde en verzorging nodig na de winter.

 

Bootschoenen voor hem

 

Timberland Bootschoenen zijn nog zo’n super veelzijdige zomer klassieker, of je nu op volle zee wilt zeilen of een weekendje wilt wandelen in de stad. Als je op zoek bent naar schoenen die bij alles passen, zoek dan niet verder. Deze tijdloze, met de hand genaaide schoenen voegen moeiteloos extra stijl toe aan korte en lange broeken.

 

De onmisbare zonnehoed

 

UV-stralen zijn de voornaamste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Reizigers doen er verstandig aan om, naast de dagelijkse zonnecrème, ook een zonnehoed bij de hand te houden Aan de catwalks van lente/zomer 2018 te zien, zullen statement strohoeden een hoofdrol gaan spelen. Natuurlijk is een klassieke baseballpet nooit verkeerd  om een vakantie outfit extra flair te geven. Je kunt ze  klein opvouwen, ze nemen weinig ruimte in beslag in je strandtas of reisrugzak en ze passen zowel bij actieve vakanties als op de ligstoel in de zon.

 

Een geweldige short

 

Een herenshort kiezen kan een uitdaging zijn. Hoe kort? Liever wat losser? Of op maat gemaakt? Met een patroon? Of toch in één kleur? De beste manier om je perfecte short te vinden, is door er verschillende uit te proberen. Met andere woorden, pas verschillende modellen voordat je beslist welke stijl het best bij jou past. Wij denken dat je met een ontspannen cargo short en een ietwat meer geklede chino korte broek altijd goed zit. Dit veelzijdige duo kan je zowel overdag met je favoriete t-shirt of ’s avonds met een fris wit overhemd combineren.

 

Het klassieke poloshirt

 

Op het einde van de 19e eeuw bedacht men poloshirts met knoopjes om te voorkomen dat de polospeler te paard last had van een wapperende kraag in de wind. Tegenwoordig hebben de meesten geen knoopjes meer en hoef je ook geen pony te hebben om een polo te dragen. Het zijn nog steeds tijdloze klassiekers die vandaag de dag over de hele wereld worden gedragen. Poloshirts zijn voor alle leeftijden geschikt en ze worden zowel op een casual als meer formele manier gedragen. Kies een klassieke marine, zwarte of witte kleur, of voeg een meer levendige kleur of patroon toe voor een statement look.

 

Een fantastische tas

 

Een rugzak met print, een denim rugzak, een lichte rugzak of tote bag – je hebt keuze genoeg. Kies er eentje waarbij je genoeg ruimte hebt om jouw essentiële reisspulletjes mee te nemen. Rugzakken zijn het perfecte accessoire voor ontdekkingsreizigers, of je nu de wilde natuur of de stad verkent. Een stijlvolle tas maakt een vakantie outfit compleet, wat de gelegenheid ook is.