Timberland BE Home
Winkelwagen

8 manieren waarop Timberland kleding duurzaam is

2024-04-11

8 manieren waarop Timberland kleding duurzaam is

five-models-wearing-timberland-sustainable-clothing

De manier waarop we mode consumeren heeft een enorme impact op ons milieu. Met verleidelijke sales en de wens om bij te blijven met de nieuwste trends, is duurzaamheid niet altijd een prioriteit als het om onze aankopen gaat.

Bij Timberland dragen we ons steentje bij door het makkelijker te maken voor jou om eco-bewuste beslissingen te nemen bij het kopen van je schoenen en kleding. In dit artikel benoemen we acht redenen waarom Timberland kleding duurzaam is.

1. Gerecycled plastic en rubber

Omdat onze laarzen een van onze kenmerkende producten zijn, wisten we dat het belangrijk was om deze te gebruiken als een drijfveer voor verandering. In 2007 hebben we daarom de Earthkeepers-laars uitgebracht - de meest milieuverantwoorde laars die we ooit hebben ontworpen. Elk paar is gemaakt met een gerecyclede plastic fles in de voering, gerecycled rubber en met leer gelooid op een manier die minder schadelijk is voor de planeet.

In 2019 werden bijna alle Timberland producten gemaakt met een element van gerecyclede, organische of hernieuwbare materialen. We hebben ons ten doel gesteld om ervoor te zorgen dat 100% van onze schoenen in 2020 ten minste één gerecyclede, organische of hernieuwbare component bevat.

Kijk maar eens naar onze nieuwe 6-inch ReBOTL™ laarzen voor heren.

2. Duurzaam katoen

In 2018 was 75% van het katoen dat we in onze kleding gebruikten duurzaam ingekocht. We hebben nu beloofd dat 100% van het katoen dat we in onze kleding gebruiken tegen 2020 gecertificeerd zal zijn als biologisch, gerecycled of fairtrade; van Amerikaanse oorsprong; of als Better Cotton via BCI zal worden ingekocht.

Elk stuk in onze collectie Earthkeepers biologisch katoen heeft ten minste één bestanddeel dat gemaakt is van ten minste 50% organisch katoen. Simpelweg betekent dit dat het katoen geteeld is zonder het gebruik van chemicaliën of toevoegingen en dat er milieuvriendelijke methoden en materialen zijn gebruikt binnen de context van ethische mode.


3. Verantwoord leer

Sinds 2011 is ons beleid om alleen nog maar leer te kopen bij leerlooierijen die een zilveren of gouden certificering van de Leather Working Group behalen. De LWG-certificering wordt toegekend aan leerlooierijen die de beste milieupraktijken en -prestaties hanteren.

Daarnaast winnen we geen huiden meer in uit landen of regio's waar we ons zorgen maken over de toestand in de veeteelt of het dierenwelzijn. Tegen 2020 willen we bewerkstelligen dat al het leer dat we gebruiken afkomstig is van zilveren of gouden LWG-leerlooierijen.

4. Second Chance Schoenen Recycling Programma

Elk jaar wordt in de hele EU meer dan 12,2 ton textielafval verzameld, waarvan meer dan de helft op een stortplaats of in een verbrandingsoven terecht komt. Ons Second Chance programma geeft onze klanten de mogelijkheid om ongewenst schoeisel uit de buurt van de stortplaats te houden en hun steentje bij te dragen aan het milieu op een eenvoudige manier.

Ongewenste schoenen kunnen naar een van onze deelnemende Timberland-winkels worden gebracht en in de daarvoor bestemde Second Chance-doos worden gedropt. Deze schoenen krijgen een nieuw leven dankzij de liefdadigheidsinstelling Traid. Als beloning voor onze klanten geven wij bij elke donatie een coupon van 10% korting voor je volgende aankoop!

5. Plant the Change

Bij Timberland erkennen we de kracht en het belang van bomen als het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van onze planeet en het individuele welzijn. Daarom hebben we ons ertoe verbonden om de komende vijf jaar wereldwijd 50 miljoen bomen te planten, in samenwerking met zeven wereldwijde organisaties, als onderdeel van onze ‘Plant the Change’ campagne.

guy-standing-in-timberland-hat-coat

6. Hernieuwbare energie

Het zijn niet alleen de materialen die we in onze producten gebruiken die invloed hebben op hoe duurzaam we zijn; we houden ook rekening met het productieproces. Eind 2017 bedroeg ons gebruik van hernieuwbare energie 29% en tegen 2020 willen we ons energieverbruik met 10% verminderen, terwijl we 50% van onze energie uit duurzame bronnen halen.

7. Zero Waste

Afvalvermindering wordt steeds belangrijker nu grote hoeveelheden textiel op de stortplaats terechtkomen. Bij Timberland hebben we ons ten doel gesteld om in 2020 een percentage van 95% afvalverwijdering te bereiken, met als uiteindelijk doel om zero waste of nul afval te produceren.

guy-timberland-jacket

8. Geen PVC

We weten allemaal dat plastic schadelijk is voor het milieu en vooral dat het een verwoestend effect heeft op de maritieme ecosystemen. PVC is een type plastic dat vanwege zijn lichte en duurzame eigenschappen al vele jaren op grote schaal wordt gebruikt. Het is echter ook zeer vervuilend.

Wij hebben beloofd om in 2020 PVC en vergelijkbare plasticsoorten volledig te verwijderen uit al onze producten, ten gunste van andere materialen zoals polymeren op waterbasis. In 2013 bevatte 8,9% van het Timberland-schoeisel PVC-elementen, maar in 2018 was 97% van ons schoeisel al PVC-vrij.


Bij Timberland zijn we vastbesloten om onze blauwe planeet een betere plek te maken door onze inzet voor de productie van duurzame en innovatieve producten en door bij te dragen aan groene initiatieven en het verbeteren van onze gemeenschappen. Koop jouw duurzame kleding hier.