Timberland BE Home
Winkelwagen

Alice Aedy - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Alice Aedy
Fotojournalist en activist voor een groenere wereld

Jemma Finch x Timberland Sustainability

Alice Aedy is fotojournalist, documentairemaker en activist uit Londen. Haar werk richt zich op milieu- en sociale kwesties via de verhalen van echte mensen die ze ontmoet. Alice gebruikt deze krachtige verhalen om anderen te inspireren en aan te moedigen actie te ondernemen.

Alice begon als fotojournalist nadat ze politiek en geschiedenis had gestudeerd. Al vroeg in haar loopbaan bezocht ze een vluchtelingenkamp en ze zou er aanvankelijk slechts enkele dagen blijven. Maandenlang echter bezocht ze kampen als vrijwilliger, altijd met haar camera. "Na verloop van tijd, nadat ik andere journalisten aan het werk had gezien, leerde ik hoe ik foto's kon maken en relaties kon opbouwen." In de jaren daarna fotografeerde Alice gedwongen migratie in Europa en het Midden-Oosten en mensen die aan de frontlinie van klimaatverandering leven. Alice behandelt moeilijke kwesties zoals droogte en de stijgende zeespiegel op humanistische manieren.

Voor Alice is een held voor de natuur zijn niet alleen aan haar toebedeeld. Iedereen die geeft om de planeet waar we op leven, kan een held zijn. “Men hoeft geen perfecte activist te zijn. Niemand zou zich ervoor mogen laten afschrikken om zich betrokken te voelen.” Ze is ervan overtuigd dat alleen betrokkenheid al de eerste stap kan zijn. “Kijk niet de andere kant op. We kunnen allemaal betrokken zijn en betere activisten zijn.”

Alice is ervan overtuigd dat tegenwoordig succes wordt bereikt via bewegingen die worden aangevoerd door jongeren.

“Het is een boeiende tijd. We veranderen de sociale houding door het consumentisme te veranderen. Mensen zijn veel bewuster. Meer en meer mensen willen een positieve impact op de planeet hebben.”

COURMAYEUR VALLEY BOOTS VOOR DAMES, gedragen door Alice Aedy

Onze held Alice Aedy is dit seizoen te zien in de Courmayeur Valley boots. Ze zien er niet alleen ongelooflijk uit, ze zijn ook ongelooflijk

veelzijdig voor wanneer deze heroïsche vrouw de wereld groener maakt of het woord verspreidt. De collectie wordt geleverd in vijf stijlen: Chelsea boots, 6-inch-boots, boots met shearling voering, namaakbont (uiteraard) boots, en hoge boots.