Timberland BE Home
Winkelwagen

Blijf thuis en red levens - Timberland gids

2024-04-10

De Timberland gids om binnen te blijven en zo levens te redden

Zit jij ook naar buiten te staren en de dagen af te tellen totdat je je wandelschoenen weer kunt aantrekken en de heuvels in kunt trekken? Nou, zo denken miljarden mensen over de hele wereld. Vergeet vooral niet dat wanneer je binnen bent en ver weg van anderen, je Covid-19 ook niet kan verspreiden. Het einde van deze lockdown zal sneller in zicht zijn wanneer we niet zozeer denken aan het beklimmen van pieken, maar aan het afvlakken van de curve.

greener_future_timberland

Natuurlijk betekent dit niet dat je helemaal niks kan doen. Er zijn nog veel dingen waarmee je je kan bezighouden terwijl je aan social distancing doet, of het nu gaat om het actief helpen van je gemeenschap of om jezelf beter voor te bereiden op nieuwe avonturen als dit allemaal voorbij is. Hier zijn een paar ideeën waarmee je je kan bezighouden terwijl je levens redt door binnen te blijven.

Doe vrijwilligerswerk

In het Verenigd Koninkrijk zocht de overheid 750,000 vrijwilligers om de gezondheidsdienst te helpen en al binnen enkele dagen hadden zich er al meer dan genoeg aangemeld. Ook hier in Nederland zijn er tal van goede doelen die jouw hulp kunnen gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld deze lijst met goede doelen die je hulp kunnen gebruiken. Of het nu gaat om telefoontjes beantwoorden, dingen leveringen, gezichtsmaskers naaien of dozen inpakken – er zijn genoeg mogelijkheden waarbij je je vaardigheden kunt gebruiken of zelfs nieuwe kunt leren. Je komt dan zelfs misschien even je huis uit.

Alles kan in deze ongekende tijden snel veranderen, dus hou zeker je lokale websites in de gaten en blijf op de hoogte van het nieuws. Zo kan je zien welke organisaties in je buurt hulp nodig hebben, zoals bijvoorbeeld apotheken die medicijnen moeten leveren aan woonzorgcentra, of lokale groepen die met voedselpakketten helpen.

Leer een taal

Heb je een spannende wandelvakantie gepland? Of heb je je trip uit moeten stellen of annuleren? Dat is minder goed nieuws! Maar als je van plan was om naar het buitenland te gaan, kun je deze tijd nu wel gebruiken om de lokale taal te leren. Vakanties zijn altijd plezieriger als je met de lokale bevolking in hun eigen taal kunt praten – zo kan je zelf gesprekken beginnen en plaatsen ontdekken die je niet in de toeristische gidsen vindt. Wie weet maak je zelfs vrienden voor het leven.

Er zijn tal van websites waar je online talen kunt leren. De meest bekende zijn volledig gratis. Probeer:

Duolingo: meer dan 20 talen van over de hele wereld gratis beschikbaar

Open Culture: heel wat gratis cursussen en betaalde persoonlijke training beschikbaar

Rosetta Stone: niet gratis, maar bestaat al tientallen jaren en heeft een goede reputatie

Babbel: nog eentje die al jaren bestaat, met tientallen cursussen

BBC: veel gratis hulpmiddelen voor zo’n 40 talen, dus duik erin!

Geef je laarzen een lenteschoonmaak

Als je je Timbs eenmaal een tijdje hebt gedragen, zijn ze onvermijdelijk wat vuil geworden – als je ze goed draagt, natuurlijk. Dus is het misschien tijd om ze even schoon te maken. Je kan ook de veters vervangen of je huidige veters in de was gooien als ze nog even mee kunnen. We hebben hier een artikel geschreven over hoe je je laarzen het best kan onderhouden – bekijk onze tips en begin met poetsen. Als je weer naar buiten mag, is het net alsof je een nieuw paar hebt.

Plan je volgende vakantie

Nu heb je echt de tijd om je volgende vakantie goed voor te bereiden. Doe wat grondig onderzoek en ontdek waar de locals tijd doorbrengen (je nieuwe taalvaardigheden zullen zeker van pas komen). Je kan makkelijk enkele uren besteden aan het lezen van gidsen en blogs, het bekijken van video's en het deelnemen aan discussiegroepen op forums en sociale media om dingen te weten te komen die de reisbureaus je vergeten te vertellen. Zoals buurten waar je best wel en niet naar toe gaat en hoe je veilig kan blijven. Het fijne hieraan is dat je zelf ook andere mensen kunt helpen door jouw kennis te delen over de plaatsen waar jij al bent geweest, of misschien zelfs waar je woont. Bekijk Lonely Planet, Rick Steve's en TripAdvisor voor algemeen advies. Als je de naam van je bestemming zoekt met termen als ‘advies’ of ‘geheimen’, vind je alvast talloze ideeën. Vergeet niet om de beste pagina’s op te slaan!

View this post on Instagram

Sooo I got new shoes Really needed a pair that wouldn't make me risk my life while walking on snow and ice ❄️⛄ . . . . . #newshoes #ilovethem#mauve #shop #instafashion #style #shoes #timberland #timberlands #mytimberlands #timberlandshoes #snow #ice #finlande #suomi #helsinki #helsinkifashion #travel #boots #boots\ud83d\udc62 #dripordrown #drip #designershoes #bootsfashion

A post shared by Lou Lerouge \ud83c\udf08 (@lou.nevermind) on Mar 18, 2019 at 5:04am PDT

Plant wat fruit en groenten

Niemand weet hoe lang dit allemaal zal duren en welk effect het zal hebben op de voedselvoorziening. Als je wat ruimte in je tuin, een balkon of een vrije vensterbank hebt, begin dan misschien met wat fruit en groenten te planten? Je kan zaden en grond online bestellen, zodat je zowat alles kan groeien wat je wilt, zolang je maar het klimaat kan reproduceren. Tropische planten hebben uiteraard behoefte aan warmere omgevingen om te groeien, dus een serre is ideaal. Je kunt kleine plastic kassen krijgen die niet veel ruimte innemen.

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat zaden nu erg gewild zijn, aangezien veel mensen thuis gewassen beginnen te groeien. Als je moeite hebt om er te vinden, vergeet dan niet dat veel groenten en fruit hun eigen zaadjes hebben die je kunt gebruiken, zoals tomaten, paprika's, chilipepers, meloenen en pompoenen. Hier is wat advies van professionele kwekers.

Upskill

Ben jij het soort van persoon waar iedereen bij terecht kan om te helpen bij spreadsheets of tips te krijgen voor de boekhoudsoftware? Of ben jij net diegene die de vragen stelt? Deze lockdown is de perfecte gelegenheid om die zaken op kantoor waar jij (en je collega’s) al een tijd mee worstelen nu eindelijk onder de knie te krijgen.

Ga naar Microsoft Office Training Center, Abode Learning, WordPress tutorials of de website van het bedrijf dat jullie software levert. Als je HR-afdeling nog steeds operationeel is, kunnen ze je misschien een aantal interne cursussen aanraden die je kunnen helpen om productiever aan de slag te kunnen gaan.

Organiseer je playlists

Je hoort een liedje dat je leuk vindt en voegt het toe aan een afspeellijst op Spotify, Apple Music, Deezer of welke muziekspeler je ook gebruikt. Je zit al snel met een rommelig zooitje, zonder thema, stemming of orde. De lijsten zijn vaak ook zo lang dat je je favoriete liedjes nog amper tegenkomt.

Nu is het perfecte moment om alles eens te organiseren. Maak een lijst voor alle liedjes waar je echt dol op bent en die je vrolijk maken. Eentje voor wanneer je aan het sporten bent. Eentje voor je trip naar het werk. En voor op kantoor. Eentje voor tijdens lange wandelingen. Misschien zelfs een lekker luide lijst. Ineens zit er veel meer orde in je collectie.

Schrijf over je reizen

Misschien is het wel een leuk idee om een blog te starten over de plaatsen waar je al bent geweest, vergezeld van je vertrouwde rugzak en laarzen? Je hebt ongetwijfeld genoeg foto's en herinneringen om te delen en zo help je ook anderen die van plan zijn om naar dezelfde plaatsen te gaan.

Zelfs zonder technische knobbel is het super gemakkelijk om een blog bij WordPress, Wix, Squarespace of een ander platform te beginnen. Daarna is het enkel een kwestie van berichten te schrijven, babbelen met andere mensen in de reis gemeenschap en relevante links plaatsen. Voor je het weet, zie je meer en meer mensen je blog bezoeken en gesprekken starten. Wie weet, je blog kan zelfs zo succesvol worden dat je wat verdient aan de reclame-inkomsten.

Bezoek een museum of galerij

Nee hoor, we adviseren je heus niet om de lockdown te negeren. Heel wat musea en galerijen hebben immers hun collecties online gezet, zodat je wat tijd kan doorbrengen met het bekijken van oude artefacten en kunstwerken.

Wat jouw voorkeur in kunst ook is en welke periode van de geschiedenis je ook interesseert, kijk eens naar de websites van enkele galerijen en musea om te vinden wat je zoekt. Aangezien de meest populaire musea gesloten zijn tijdens deze pandemie, zijn de online collecties momenteel erg makkelijk te vinden. En vergeet niet dat je ook een virtuele rondleiding door Pompeii kunt maken, een geweldige ervaring.

Houd contact

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om contact te houden met vrienden, familie en collega's. Doe wat meer moeite om via sociale media en je telefoon contact te houden met iedereen. Misschien kan je zelfs een briefje met je telefoonnummer erop door de brievenbus van je buren steken en hen zo uitnodigen om eens te bellen.

De lockdown kan weken of maanden duren, en zelfs wanneer deze wordt opgeheven, zal het allemaal geleidelijk gebeuren. Het beste wat we allemaal kunnen doen is zo veel mogelijk binnen blijven en onze gezondheidszorg en essentiële diensten ondersteunen totdat het weer veilig is om in een andere wereld weer naar buiten te komen.

MY TIMBERLANDS.How do you wear them?Add the @Timberland_eu mention to your photo to appear on our website.