Timberland BE Home
Winkelwagen

Dominique Drakeford - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Dominique Drakeford
Milieubewuste stijlvoorvechter en opvoeder.

dominique-drakeford-milieubewuste-stijlvoorvechter-en-opvoeder

New Yorker Dominique Drakeford is Chief Curator van het blog Melanin & Sustainable Style (MelaninASS) en medeoprichter van Sustainable Brooklyn. Als schrijver van sociale duurzaamheid, ethische stijlbeïnvloeder en milieuopvoeder, werkt Dominique aan inclusiviteit en gelijkheid om de kloof te overbruggen tussen de reguliere en doelgerichte gemeenschappen die het meest door klimaatverandering worden getroffen.

Dominique bevordert duurzaamheid via stijl en mode.

“Ik hoop een changemaker te worden, zowel achter als voor de camera. Duurzame mode is gericht op een houding die minder schade toebrengt aan de planeet en tegelijkertijd inheemse minderheidsgemeenschappen beschermt. Door de hele toeleveringsketen te bekijken, kunnen we manieren vinden om verandering door te voeren. Ik geloof dat marketing, overheidsbeleid en onderwijs drastisch moeten evolueren om ons collectieve bewustzijn te verschuiven. De modesector heeft een mooie kans om verandering te inspireren”.

Dominique gelooft dat we allemaal verantwoordelijk zijn.

“Het creëren van duurzame mode vereist dat iedereen meedoet - stemmen uit de hele waardeketen tellen mee. We hebben behoefte aan dat soort diversiteit en aandeelhouderschap”.

Dominique gelooft dat een held voor de natuur iemand is die een stap vooruit kan zetten.

“Dit is iemand die een klein beetje bang is, maar toch over een grote dosis vertrouwen beschikt. Bouw de gemeenschap en treedt lokaal op daar waar je je bevindt”.