Timberland BE Home
Winkelwagen

Inna Modja - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Inna Modja
Muzikant, activist, een voorbeeld

Jemma Finch x Timberland Sustainability

In het geboorteland van Inna Modja kan je de klimaatverandering echt zien.

“Ik kan onmogelijk de andere kant op kijken. In de Sahel en de woestijn van Mali heb ik te maken met mensen die echt dagelijks met klimaatverandering leven en ik deel hun verhalen. Ze zijn allemaal betrokken bij de Great Green Wall, een plan om de Sahara terug te dringen door bomen te planten voor regreening en land te behouden terwijl mensen banen krijgen. Deze mensen zijn geweldige voorbeelden van hoe we verandering kunnen creëren.”

Inna is internationaal muzikant, entertainer en activist. Ze gebruikt haar platform om mensen te tonen wat we de planeet werkelijk aandoen. “Veel mensen zijn niet op de hoogte. Ik kan berichten delen via muziek. Ik schrijf songs over het milieu en praat met mensen tijdens optredens. Ik deel ware verhalen om de interesse van anderen te wekken.” Op sommige plaatsen die Inna heeft bezocht, lopen vrouwen en meisjes kilometerslang om schoon water te halen, wat betekent dat ze geen tijd hebben voor school of werk. De verwoestijning van de Sahara drijft mensen weg. “Ze kunnen niet aan landbouw doen, dus ze migreren. Voor hen is klimaatverandering een permanente strijd.”

Inna vindt dat alle entertainers een verantwoordelijkheid hebben voor het milieu. “We hebben een groot platform, dus we moeten het probleem delen. De boodschap is dat we dit samen kunnen doen.”

Volgens Inna kan iedereen een held voor de natuur zijn door zich gewoon te engageren.

“Doe iets op dagelijkse basis. Als je je bewust bent van de kleine dingen die je kunt doen en telkens kleine veranderingen doorvoert, zul je merken dat je steeds meer doet. Recycle elke dag, koop fairtradeproducten, doe onderzoek naar kleding, voedsel en koffie - elke fase van de dag kan je iets doen. Een kleine inspanning bestaat niet. Als we allemaal ons steentje bijdragen komen we er wel.”

BLUEBELL LANE SCHOENEN VOOR DAMES, gedragen door Inna Modja

We gaven singer-songwriter, activist, en held voor de natuur Inna Modja een nog hoger platform om haar stem te delen. Dikke platte zolen helpen om deze collectie te doen opvallen en Inna te laten schitteren.

De schoenen zijn verkrijgbaar in derby-stijl, als enkellaarzen en Chelsea boots. Deskundig vervaardigd met verantwoord geproduceerd leer. De zolen zijn gemaakt van gerecycled rubber voor een extra milieuvriendelijke toets.