Timberland BE Home
Winkelwagen

Marjan van Aubel - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Marjan van Aubel
Zonnecelontwerper voor een betere wereld

Jemma Finch x Timberland Sustainability

Marjan van Aubel is een zonnecelontwerper uit Nederland die zonnecellen in het dagelijks leven integreert.

“Wanneer mensen aan zonne-energie denken, bedoelen ze zonnepanelen. Maar het zijn niet alleen zaken die je op een dak ziet. Zonne-energie kan relevanter en persoonlijker zijn zodat het meer toegankelijk wordt voor meer mensen.”

Marjan werkt op onverwachte manieren met zonnecellen. "Daken kunnen zonne-energie leveren, maar ook gordijnstoffen, glas, vloeren ... Ik zou graag willen dat zonne-energie dermate geïntegreerd wordt dat we het niet eens zien." Ze hoopt mensen te inspireren om te heroverwegen hoe ze energie gebruiken en over te stappen op duurzame energie (zoals wind- en zonne-energie). "Laten we stoppen met het gebruiken van uitputbare bronnen. Gebruik zonlicht!”

Het is Marjans missie om zonne-energie in alles te integreren, zodat alles energie kan opwekken op een efficiënte manier. Ze stelt zich een wereld voor waarin op elke locatie energie wordt opgewekt. “Als je gewoon om je heen kijkt, zie je overal de zon op oppervlakken weerkaatsen.” Marjan is ervan overtuigd dat deze oppervlakken kansen bieden. “Ik denk dat als we design combineren met de wetenschap, we de energie van de zon op veel esthetische manieren kunnen gebruiken." Dat maakt Marjans aanpak zo uniek. Ze combineert wetenschap met design. “We nemen meetbare resultaten en combineren deze met esthetiek.”

Marjan is ervan overtuigd dat iedereen een held voor de natuur kan zijn door gewoon een begin te maken.

“Kijk naar je eigen persoonlijke passies en bekijk hoe je ze duurzamer kunt maken. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.”

SILVER BLOSSOM COLLECTIE VOOR DAMES, gedragen door Marjan van Aubel

Marjan draagt boots van een collectie die van duurzaam leer is gemaakt. De collectie is beschikbaar in Oxford, enkellaars met rits en enkellaarsjes. De hele collectie heeft een iets hogere vrouwelijke hiel. De hielen zijn 7 cm hoog.