Timberland BE Home
Winkelwagen

Free to be you \ud83c\udf08

2024-04-10

Free to be you: Steun voor Exist Loudly

Black Timberland boots with pink trimIn 2020 besloot jongerenwerker en gemeenschapsorganisator Tanya Compas om haar werk met kwetsbare jongeren naar een hoger niveau te tillen met de officiële oprichting van Exist Loudly. De in Londen gevestigde organisatie zorgt voor plezier en gemeenschapszin voor gekleurde LGBTQ+ jongeren door middel van speciale programma's, mentorschap en initiatieven, zowel online als in levenden lijve. Compas, die ook de oprichter is van Queer Black Christmas, een jaarlijks feest voor dakloze of vervreemde zwarte queer jongeren, zet zich in om queer jongeren de ruimte te geven om hun identiteit te verkennen, gekozen familie te vinden, en misschien wel het belangrijkste, hun verhalen te vertellen met authenticiteit en trots.

Black Timberland boots with pink trim"LGBTQ+-mensen worden in een hokje geduwd waarin ze steeds dezelfde gesprekken moeten voeren om cisgenders bij te spijkeren over de LGBTQ+-gemeenschap, in plaats zich te kunnen concentreren op de gesprekken/verhalen die er voor ons als gemeenschap toe doen en mensen die niet tot de gemeenschap behoren uit te nodigen, en aan deze gesprekken deel te nemen," aldus Compas. "Dit is vooral belangrijk voor ons als jongerenorganisatie, omdat we zwarte LGBTQ+-jongeren willen empoweren en hen laten beseffen dat hun verhalen ertoe doen. Daarom worden onze creatieve uitingen in welke mediavorm dan ook altijd geleid door jongeren en onze gemeenschap."

Light brown Timberland shoes

Bij Timberland vormen inclusiviteit, bondgenootschap en belangenbehartiging cruciale elementen van onze identiteit. We zetten ons ook in om LGBTQ+-mensen een stem en een podium te geven. Daarom doneren we niet alleen kleding aan de Exist Loudly -gemeenschap, maar doneren we ook een bedrag waarmee hun jongeren hun eigen mediaprojecten kunnen opzetten. Het maakt allemaal deel uit van onze inzet om een inclusieve ruimte te creëren, zowel binnen als buiten ons bedrijf.

Black Timberland boots with pink trim