Timberland BE Home
Winkelwagen

Wat is het verschil tussen Original en Premium Timberlands?

2024-04-10

Wat is het verschil tussen Original en Premium Timberlands?

black-premium-timberland-boots

De Timberland laars is een iconische schoen en je kan uit heel wat verschillende versies kiezen, zoals bijvoorbeeld de Premium 6-inch boot, een update van de originele klassieker. In dit artikel leggen we je exact uit wat nou de verschillen zijn en hoe je namaak eenvoudig weet te spotten.

Ondanks de verschillen, zijn zowel de Premium als Original beide klassieke Timberland 6-inch boots – de originele laars voor heren. Deze laars zag meer dan 40 jaar geleden het licht en werd direct synoniem voor de iconische Timberland stijl. Vandaag de dag is de Timberland boot geüpdatet en hebben we de laatste technologieën en stijlvolle kleuren toegevoegd. De laars zelf is echter nog zo stevig en duurzaam als altijd.

Premium Timberland vs Original Timberland laarzen

Wanneer je aan de klassieke gele Timberland laars denkt, is de kans groot dat jij je de Premium Timberland boots inbeeldt. Het is een nieuwere versie van de klassieke Timberland Original Yellow Boot en wordt gemaakt met nieuwe technologieën en geüpdatete materialen. Toch zijn er veel overeenkomsten met de Original laars.

De belangrijkste update van de Premium laars is de zool. De Premium Timberland boot heeft een dikkere en zwaardere zool gemaakt van verschillende materialen. Zo geniet je van betere ondersteuning en comfort. De zool van de Original boot is dunner, met minder ondersteuning in het midden van de zool en is vrijwel geheel van rubber gemaakt. De zool van de Premium laars is dus comfortabeler, maar beide zolen gaan lang mee.

View this post on Instagram

TB to @timberland_eu celebrate the icons company with @raye Thank you again @simonhowassociates \ud83d\udc4a\ud83c\udffd\ud83d\udc99 and @sillismovement \ud83d\udcf8 @marcsethi

A post shared by Kane Walcott (@kanewalcott) on Jun 23, 2019 at 7:19am PDT

Een ander opvallend verschil is de rand rondom de enkel van de laars. De Premium boot heeft een leren voering voor comfort, terwijl de enkel van de Original gemaakt is van hetzelfde nubuck leer als de rest van de schoen.

Beide laarzen zijn gemaakt van waterdicht nubuck leer. Ook hebben ze beide dezelfde PrimaLoft® isolatie om je voeten warm en droog te houden. De naden zijn verzegeld om het water buiten te houden. Door het extra materiaal op de zool en de enkel is de Premium boot wat hoger en zwaarder dan de Original.

Hoe herken je namaak Timberland boots

Zorg ervoor dat je altijd echte Timberlands koopt. We raden je daarom aan om je schoenen via de website van Timberland te kopen. Als je zeker wilt weten dat jouw Timberlands echt zijn, dan zijn er drie eenvoudige manieren om namaak te herkennen.

De naden

Het stiksel op echte Timberland laarzen is altijd op en top netjes en recht over de gehele laars. Je vindt geen slordigheden in de lengte van de naden en de afwerking is steeds volgens de hoogste standaard.

Zie je een naad die wat losser zit, of schuin zit, of gewoon wat minder netjes afgewerkt is, dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een namaak Timberlands te maken. Let ook op de kleur van het stiksel: echte gele Timberland boots hebben schone, witte naden over de gehele schoen.

Veterringen

De veterringen op echte Timberland laarzen zijn scherp, schoon en helder. De voorkant heeft een rond gat met een zeshoekige buitenrand en de binnenkant is volledig rond. Namaak laarzen hebben veelal veterringen van lage kwaliteit.

black-timberland-original-boots

Namaak Timberlands hebben soms ronde veterringen zonder de zeshoekige buitenrand met een gesplitste fitting aan de binnenkant. Kijk goed naar het stiksel rondom de binnenkant. Echte Timberlands hebben ook daar naden van hoge kwaliteit, zoals de rest van de schoen.

Zolen

De zolen van echte Timberland laarzen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben het logo en de Timberland naam, net als op de hak van de laars. Het rubber van de echte laars is overal perfect en dus zonder rare lijnen, strepen of oneffenheden. Ook qua kleur is het een perfect geheel.

black-premium-timberland-boots-soles

Namaak Timberlands zijn gemaakt van goedkoop rubber en hebben vaak sporen van slechte fabricage, zoals lijnen en kleurverschillen. Ook de naam en het logo op de zool komen vaak niet overeen met het origineel.

Of je nou op zoek bent naar de klassieke Basic boots of juist de nieuwere Premium boots, je koopt ze het beste direct via de Timberland website.