Timberland BE Home
Winkelwagen

Wilson Oryema - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Wilson Oryema
Kunstenaar en overtuigd milieuactivist

Jemma Finch x Timberland Sustainability

Wilson Oryema wil ontdekken hoe het gedrag van de mensheid het milieu aantast. Hij schrijft poëzie, maakt korte films, maakt documentaires, geeft lezingen en schrijft artikelen over duurzaamheid. In zijn aanpak maakt hij gebruik van psychologie. In plaats van mensen simpelweg te vertellen iets te doen, zoals recyclen, kijkt hij bijvoorbeeld naar de onderliggende redenen waarom ze dit nog niet doen. "Als iemand zegt dat ik heb geholpen hun ogen te openen voor hoe ze zich gedragen, consumeren en waarom ze hun impact moeten verminderen, ben ik tevreden."

Wilson inspireert door mensen dingen te laten zien die ze wel en nog niet eerder hebben gezien, maar hij communiceert het op meer herkenbare manieren. “Beknopte boodschappen zijn gemakkelijker te begrijpen. Ik probeer milieuactivisme interessanter te maken.”

Een van Wilsons projecten genaamd "Wait" liet consumentisme van zijn slechtste kant zien. Wilson keek naar een plek in een Londense straat waar afval werd opgehaald. Onophoudelijk verscheen elke dag meer afval. Het werd opgehaald, maar werd vervangen door meer afval. Enzovoort, enzovoort. Deze waarneming gaf aanleiding tot een kunsttentoonstelling en een boek. “Consumentisme is een relatie van geven en nemen. De dingen verdwijnen niet, ze worden van de ene plek opgehaald en naar een andere plek gebracht. Hoe meer we nemen (of consumeren), hoe meer afval we produceren. We hebben nood aan een betere oplossing.” Wilson hoopt meer informatie te verstrekken over problemen die de planeet aangaan om meer mensen te inspireren rekening te houden met hun acties en gedrag.

"Je kunt een held voor de natuur zijn door inzicht te krijgen in je eigen impact en de wisselwerkingen die plaatsvinden zodat je kan bestaan. Dan kan je leren hoe je kan teruggeven.”

BROOKLYN BOOTS VOOR HEREN, gedragen door Wilson Oryema

De Brooklyn Collectie is gemaakt van ReBOTL™-stof gemaakt van gerecycled plastic en is geïnspireerd door Timberland's Global Creative Director Christopher Raeburn's REMADE-filosofie. Deze boots zijn voorzien van het Aerocore™ energiesysteem voor comfort.

Ze hebben zelfs een waterafstotende behandeling zodat je de boots ook kunt dragen wanneer het buiten nat is.