Timberland BE Home
Winkelwagen

Yo Yang - Nature Needs Heroes

2024-04-10

Yo Yang
Acteur en supporter van milieubewuste projecten

yo-yang-eco-conscious-supporter-actor

Yo Yang is een acteur uit Taipei met een passie voor het buitenleven.

"Ik geniet van bijna elke buitenactiviteit - surfen, joggen, wandelen - Moeder Natuur geeft me echt energie". Hij gelooft dat het zijn verantwoordelijkheid is als publieke figuur een ​​voorbeeld te stellen en anderen te beïnvloeden om goed te doen voor het milieu. “Zelfs kleine acties kunnen enorme veranderingen teweegbrengen. Ik wil niet alleen positieve impact hebben, maar ook anderen enthousiasmeren om Moeder Aarde te ondersteunen”.

Als rolmodel vergroot Yo de aandacht voor milieu- en duurzaamheidskwesties door middel van projecten zoals zijn 'Verjaardagsproject'.

Het Verjaardagsproject is een tafelplant verpakt in een volledig gerecyclede en biologisch afbreekbare container. De plant wordt aan fans gegeven als herinnering om het milieu altijd te beschermen.

Als held voor de natuur geeft Yo zelf letterlijk het goede voorbeeld.

Hij heeft samengewerkt met Timberland en de Japanse NGO Green Network om bomen te planten in de Chinese Horqinwoestijn om ontbossing tegen te gaan, het voorkomen van zandstormen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in Oost-Azië. Dit ooit groene grasland in Zuid-Mongolië is een zandwoestijn geworden. Green Network heeft als visie om de woestijn terug te brengen naar grasland door samen te werken met de lokale gemeenschap en influencers zoals Yo die het goede voorbeeld geven.

Yo hoopt dat nieuwe mensen zich gaan inzetten - degenen die nog nooit iets voor het milieu hebben gedaan. Hij is ervan overtuigd dat zodra iemand aan de slag gaat, zij zelf influencers worden.

“We hebben geen bovenmenselijke krachten nodig om iets te doen, we moeten er gewoon aan beginnen. Begin met je dagelijks leven. Wat je koopt of eet heeft invloed op de toekomst. Vereenvoudig je leven. Koop minder. Gooi minder weg. Ga op de fiets naar je werk. Ondersteun mensen die bomen planten en het milieu ondersteunen. Zo kan je een held voor de natuur worden”.