Timberland BE Home
Winkelwagen

Amerikaans vakmanschap met Italiaanse flair

2024-04-10

AMERICAN CRAFT-COLLECTIE

Timberland American Craft

Wat als je Amerikaans vakmanschap met Italiaanse stijl combineert? Onze limited edition American Craft-collectie komt in september uit en omvat drie opvallende laarzen, speciaal ontworpen voor de verfijnde smaak. Door de lens van vooraanstaand fotograaf Cesare Cicardini ontdek je meer over deze nieuwkomers en de influencers die er hun eigen draai aan gaven.

GA VOOR RUWE DUURZAAMHEID MET DE MOC TOE-LAARS

Als je ruwe duurzaamheid aan je voeten wilt, hoef je niet verder te kijken dan de Moc Toe-laarzen

Ga je graag het stedelijke avontuur aan? Overwin ruw terrein met deze waterdichte Amerikaanse laarzen die voor alle seizoenen geschikt zijn. Dankzij het modieuze ontwerp van Anvil Motociclette-oprichters Phonz en San Marco kun jij nu ook hun stoere stijl, geïnspireerd door motorfietsen, beleven.

Deze stijlvolle foto's tonen de heren in een zwart-wit setting, waar de karamelkleurige en vaalbruine laarzen uit springen. Het Italiaanse duo achter de beroemde motorfabrikant haalde inspiratie uit de populaire Amerikaanse biker-stijl van de jaren ‘70 en mixte die met hun eigen spontane manier van doen.

Draag je Moc Toe-laarzen met een leren jack, zwarte skinny jeans en een vintage pet voor een stoere, moderne biker-look.

WEES EEN EXCENTRIEKE HEER MET DE CHUKKA-LAARS

De Chukka-laarzen zijn de ideale Timberland-laarzen, die elke modebewuste man in zijn kast hoort te hebben.

De Italiaanse kunstenaar Pietro Sedda gaf er zijn eigen draai aan. Hij is de eigenaar van The Saint Mariner Studio en één van 's werelds meest gewilde tatoeëerders.

Sedda heeft gekozen voor een stoere spijkerlook, blootliggende omslagen en excentrieke juwelen die echt bij zijn stijl passen. Je ziet hem in zijn studio, omringd door zijn kenmerkende iconografie, die geïnspireerd is op mythische legendes van de zee.

Combineer deze enkellaarzen met een donkere, vervaagde, gescheurde spijkerbroek of ga voor een elegante stijl met een klassieke, neutraal getinte katoenen broek.

Traditionally made boots

American Traditional Craftsmanship

KIES EEN INSTANT KLASSIEKER: DE 8-INCH LAARS

Onze American Craft-collectie is in de VS gemaakt, door ambachtslieden die eenvoudige materialen namen en er iets uitzonderlijks van maakten.

Dankzij deze wereldwijde invloed kwamen we terecht bij Italiaans stijlicoon en merkambassadeur Vincenzo Pintimalli.

Zijn moeiteloze poses tonen iemand die dapper genoeg is om zijn eigen draai te geven aan typische street style. Deze verfijnde modeliefhebber combineert Japanse cultuur met een militaire stijl. Zijn liefde voor vintage en behandelde jeans is overduidelijk, evenals zijn kenmerkende opgerolde mouwen en opvallende gebruik van spijkerstof.

Pintimalli houdt van de 8-inch laars in een diep chocoladebruin, wat een aardse component aan zijn militaristische streetwear toevoegt.

Ga voor het beste Amerikaanse handwerk met een uniek Italiaans tintje met de American Craft-collectie. Laat je inspireren door stijliconen die staan voor waar ze in geloven, vooral als het op hun schoeisel aankomt. Of je jezelf nu als een verfijnde heer, een ruwe biker of een excentrieke kunstenaar ziet, wij hebben de laars die je zoekt. Kies je nieuwe favoriete klassieker uit onze Timberland-collectie voor mannen en vindt het perfecte paar voor jouw unieke stijl.

American Traditional Craftsmanship