Timberland BE Home
Winkelwagen

Loyle Carner keert terug naar Croydon

2024-04-10

Loyle Carner keert terug naar Croydon met Timberland om de stedelijke vergroeningsmissie verder te zetten

In de afgelopen 9 maanden hebben de bekroonde Londen muziek kunstenaar Loyle Carner, Timberland en de lokale gemeenschap van Thornton Heath, het Ambassador House voorplein ontwikkeld tot een bloeiende gemeenschapsruimte.

Loyle-carner-in-grey-timberland-sweatshirt-cargo-pants-and-boots

Een groenere toekomst is een betere toekomst

“Ik deed een tweet gewoon wanneer ik op zoek was naar dit ding, stedelijke vergroening" en "Timberland kwam terug om te zeggen dat we dezelfde ideeën hadden".

Met vergroening van een in onbruik geraakte gebied niet ver van waar hij opgroeide, heeft Loyle samengewerkt met Timberland voor de regeneratie samen met London National Park City in een beweging om de hoofdstad groener, gezonder en wilder te maken. Door het creëren van een groenere stad-scape Londen, zal het nieuwe gemeenschapsplein fungeren als een ruimte voor de lokale bevolking om toegang te krijgen tot rust en vrede en tot een plek om trots op te zijn, terwijl ook het bewustzijn verhoogt van de milieuproblematiek.

Werken met de gemeenschap

loyle-planting-with-community

“We hebben gesproken, we hebben geluisterd, en we maakten plannen om het plein direct buiten Thornton Heath Station te transformeren”

De lokale gemeenschap heeft een leidende rol genomen in het samenbrengen, het toevoegen van hun eigen laatste hand aan de ruimte om het levend en gastvrij te maken. Leden van de gemeenschap kregen een tijdslot, om te voldoen aan de sociale richtlijnen tot distantiëring, en hebben iets moois geplant, maakten hun eigen bijdrage aan de toekomst van hun gemeenschap.

De mensen van Thornton Heath toelaten een actieve rol in dit project te hebben was cruciaal voor het creëren van een ruimte die ze daadwerkelijk gebruiken, een plaats die inspireert en creativiteit stimuleert.

“Muziek is een leveller en in dit geval opende het deuren en bracht mijn gemeenschap samen met een project dat voor mij persoonlijk enorm belangrijk is”

Het project ging van start in oktober vorig jaar, toen Loyle Carner samen met Timberland en LNPC een positieve verandering promoten voor de lokale gemeenschappen en het milieu op zijn thuisbasis van Croydon, een beruchte betonnen jungle. De eerste fase van de stedelijke vergroeningsontwikkeling op Thornton Heath werd ook gekenmerkt met een open community event met de lokale bevolking om feedback en input in het project te krijgen.

"Het voelt goed om weer thuis te zijn. Ik had het geluk om op te groeien rond de groene ruimte, maar in mijn omgeving is dat niet het geval voor iedereen. Dus nam ik een kleine maar belangrijke stap in de goede richting door te zorgen voor meer groene ruimte voor de Croydon gemeenschap. Ik ben er trots op dat Timberland zo'n grassroot initiatief zou steunen, en ons helpt te verbinden met Londen National Park City”

De ruimte

Timberland en Loyle werkten samen met Croydon Council, National Park City, Urban Growth en de lokale gemeenschap om dit idee tot leven te brengen. Het eindresultaat is een kleurrijke vertegenwoordiging van alle betrokkenen, het injecteren van dat stuk rust dat de natuur in deze stedelijke jungle ons geeft. Het idee was de positieve gemoedstoestand die de natuur ons geeft waar te nemen en dat naar de stad te brengen om mensen iets verheffends te geven. Iets grijs nemen en omvormen naar groen, het creëren van een ruimte die leeft en gastvrij is waar de mensen kunnen genieten op een dagelijkse basis

Loyle-with-community-in-thorton-heath

Kleine acties hebben een grote impact

Als iedereen in Londen 1m2 groen zou maken, zouden we meer dan 50% van de hoofdstad fysiek groen maken. Kleine veranderingen brengen grote gevolgen.

Interesse hebben is niet langer voldoende.

Nature Needs Heroes

Bekijk hier de volledige documentaire.