Jorn Wemmenhove
Changemaker voor menselijke en vriendelijke steden

Jemma Finch x Timberland Sustainability

 

Het is Jorn Wemmenhoves passie om mensen die hun verbinding met de natuur verloren zijn deze opnieuw te laten ontdekken, met name in steden.

“Ik geloof in het creëren van steden die menselijk en vriendelijk zijn voor onszelf, anderen en onze planeet. Steden van vandaag zijn zo gefocust op slim en efficiënt zijn, maar wij zijn mensen - natuurlijke, spontane en vreemde wezens die ruimte nodig hebben.“ Jorn gelooft dat mensen zwervers zijn en plaatsen nodig hebben om te ontstressen en weer contact te maken met de natuur. “Groene ruimten in steden kunnen zowel de fysieke als mentale gezondheid herstellen.”

Jorns liefde voor de natuur begon op jonge leeftijd. “Ik vond het leuk om in bomen te klimmen, maar ik viel er vaak uit. De natuur heeft een eigen manier om levenslessen te geven.” Tegenwoordig is de woonkamer van Jorn als een jungle, vol met planten die hij verzorgt en waar hij zelfs tegen praat. Zijn werk brengt de natuur naar delen van steden waar je het misschien niet zou verwachten.

Jorn maakt gebruik van “tactische stedenbouw” om zich de toekomst van steden voor te stellen. Bij tactische stedenbouw worden acties ondernomen op korte termijn die oplossingen op lange termijn kunnen opleveren. Zijn focus brengt de natuur en mensen samen. Een voorbeeld hiervan is een straat een dag afsluiten voor auto's zodat mensen samen op straat kunnen komen. Of willekeurige parkeerplaatsen veranderen in "parklets" met groene elementen en zitplaatsen.

Jorns advies om een held voor de natuur te zijn, is gewoon plezier beleven. Doe gewoon wat je kan.

“Het gaat niet noodzakelijkerwijs over het worden van een held, het gaat over het nemen van heroïsche acties.”

Inna Modja

SHE IS A LEADING VOICE FOR THE GREAT GREEN WALL PROJECT, A BOLD INITIATIVE TO PLANT MILLIONS OF TREES ACROSS THE ENTIRE WIDTH OF AFRICA TO HELP FIGHT CLIMATE CHANGE, DROUGHT AND FAMINE.

Changemaker voor menselijke en vriendelijke steden

De nieuwe M.T.C.R. Boots (Moc Toe Chukka Reimagined) zijn gemaakt van leer van een leerlooierij met een zilveren klassering en krijgen hoge cijfers van de Leather Working Group voor het ondersteunen van de beste milieupraktijken. Ze krijgen ook hoge punten van onze helden voor de natuur.

Ze zijn voorzien van voeringen van 50% gerecycled PET (het materiaal waarvan plastic flessen zijn gemaakt) en veters van 100% gerecycled PET.

 

Gerelateerde content