ONZE YELLOW BOOTTM

HET BEGON 40 JAAR GELEDEN MET EEN SCHOEN MET DE NAAM TIMBERLAND®

ONZE YELLOW BOOT™, GEFUNDEERD OP KWALITATIEF VAKMANSCHAP EN AMERIKAANSE VERNUFTIGHEID, LIGT AAN DE BASIS VAN ONS MERK EN WAS VERANTWOORDELIJK VOOR NIEUWE NORMEN IN DE SCHOENENINDUSTRIE. DE OORSPRONKELIJKHEID EN STEVIGE FUNDERING IN OUTDOOR WEAR VAN DE BOOT BLIJFT INSPIREREN TOT NIEUWE COLLECTIES VOOR HEDENDAAGSE UITDAGINGEN. HIER EREN WE HET ERFGOED EN DE INVLOED VAN DE YELLOW BOOT™ - HET ICOON WAAROP EEN MERK IS GEBOUWD.

WAT MAAKT EEN ICOON?

"Timberland® is een typisch Amerikaans merk dat zich richt op hard werken en het buitenleven, en dat daarnaast een plek heeft weten te veroveren in de wereld van de mode."
- PHARRELL WILLIAMS

Singer-songwriter, rapper, producer, modeontwerper - Pharrell Williams doet het allemaal. Deze duizendpoot met een totaal eigen stijl en ambitie, hij heeft zijn eigen podium gecreëerd waarin hij zijn unieke visie op populaire cultuur kan etaleren.

HOE DIE
GEMAAKT
WORDT

how-its-made

how-its-made

HOE DRAAG JE DIE VAN JOU?

LAAT JE INSPIREREN EN DEEL JE LOOKS!

DE

‘MADE IN US’

BOOT VAN TIMBERLAND

Timberland brengt een eerbetoon aan de Yellow Boot met een nieuw in Amerika vervaardigd premium product

De 8 inch ‘Made in the US‘-boot is geheel in Amerika ontworpen en vervaardigd, net als de oorspronkelijke versie van Sidney. De schoen combineert superieure materialen met een herkenbare Timberland-afwerking. De beroemde, in Chicago gevestigde leerlooierij Horween levert het premium volnerfleer. Dit is afgewerkt met een waterdicht membraan zodat regen buiten wordt gehouden. En Vibram, de zeer gerespecteerde fabrikant van zolen, voegt daar olie-afstotende zolen aan toe waarmee je niet uit zult glijden.

De beroemde gewatteerde bovenrand, een klassiek Timberland-element, ontbreekt natuurlijk niet en zorgt voor comfort en een klassieke uitstraling.