Timberland waarborgt de rechten voor fabrieksarbeidersOngeveer 250.000 ambachtslieden maken Timberland-producten in meer dan 300 fabrieken in 30 landen over de hele wereld. Timberland heeft een lange geschiedenis van garanderen dat onze producten worden geproduceerd door leveranciers met eerlijke, veilige en niet-discriminerende werkplekken die de arbeiders, de gemeenschap en het milieu niet schaden. We stelden onze Gedragscode op in 1994. Sindsdien hebben we ervoor gezorgd dat een toegewijd team de fabrieksomstandigheden controleert en samenwerkt met leveranciers om sociale en milieumanagementsystemen te implementeren.

In 2011 werd Timberland overgenomen door VF Corporation, en werd onze Gedragscode vervangen door de Terms of Engagement and Global Compliance Principles van VF. VF controleert de naleving van zijn Terms of Engagement door alle fabrieken die merkproducten voor VF-merken produceren, en voor de leveranciers van de belangrijkste materialen (zoals looierijen). Bekijk de Compliance-pagina van VF met meer informatie over het auditingproces van VF en de nalevingseisen.

Nadat een fabriek zijn auditscore heeft gekregen, werken de Responsible Sourcing & Sustainable Operations teams van VF samen met de fabriek om de problemen die werden vastgesteld te analyseren, de diepere oorzaken te achterhalen, en de noodzakelijke maatregelen in kaart te brengen voor de implementatie van de beste sociale en milieumanagementsystemen.

Het VF Sustainable Operations team gaat verder dan de elementaire nalevingsvoorschriften en werkt samen met onze strategische leveranciers (die gezamenlijk 75% van ons wereldwijde totale productievolume vertegenwoordigen) om de sociale en milieumanagementsystemen van elke fabriek te beoordelen. Het team biedt leveranciers de noodzakelijke opleiding en bijstand om de beste milieu en sociale/abeidsmanagementsystemen te implementeren.